Kon-Tiki

Infotaula de vaixellKon-Tiki
EpònimKon i Viracocha Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Tipusbarca solera
embarcació a vela Modifica el valor a Wikidata

Kon-Tiki (nom del déu del Sol en els inques) va ser una embarcació, construïda sota la direcció de l'antropòleg noruec Thor Heyerdahl l'any 1947, seguint els models originals dels antics pobles indígenes d'Amèrica del Sud (feta amb material de balsa i lligada amb cordes com a rai, sense claus). Amb ella, Thor Heyerdhal i cinc homes més emprengueren el viatge des de la costa del Perú fins a la Polinèsia. Durant la travessia els sis homes sobrevisqueren només del que pescaven i bevent només de l'aigua de la pluja que podien recuperar.

L'embarcació disposava d'una vela rudimentària, el viatge va durar 101 dies, amb 8.000 quilòmetres de navegació i van arribar a l'arxipèlag polinesi de Tuamotu.[1] El motiu d'aquesta expedició científica era la de refutar una objecció a la teoria de Heyerdahl segons la qual les poblacions de les illes de l'Oceà Pacífic eren en part originàries d'Amèrica, ja que per part dels contraris a la teoria de Heyerdhal hauria estat impossible fer la travessia de l'oceà amb una embarcació ameríndia tradicional.

Thor Heyerdahl va escriure un llibre d'èxit sobre aquest fet titulat «L'Expedició del Kon-Tiki» però també hi va haver escepticisme científic sobre la seva gesta, ja que per motiu de corrents marítims contraris molt forts la seva embarcació va haver d'ésser remolcada durant un temps fins que va ser deixada en posició de continuar pels seus mitjans.

Anys més tard d'aquesta expedició es va poder investigar sobre la manera de construir embarcacions dels amerindis guares per a fer-les navegables en qualsevol circumstància i així poder corroborar la hipòtesi de Heyerdhal sobre aquest punt.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy